Lep pozdrav !!
Imam zgoraj navedeni nov pekač kruha pa prosim ,če ima katera takega za kakšno izkušnjo ali mogoče tudi recept ,ker pravijo ,da so racepti različni do aparata do aparata.
Hvala vsem že v naprej.
Lepšo in radi se imejte
ursa40
Lep pozdrav !!
Imam zgoraj navedeni nov pekač kruha pa prosim ,če ima katera takega za kakšno izkušnjo ali mogoče tudi recept ,ker pravijo ,da so racepti različni do aparata do aparata.
Hvala vsem že v naprej.
Lepšo in radi se imejte
ursa40
21. sep 2007 13:48
Ojla nobenega odgovora????? Vem, da je to že bila tema foruma ,samo vseeno bi rada kako informacijo prav o tem aparatu. Lepo pa radi se imejte ursa40
21. sep 2007 13:59
Tudi jaz imam ta aparat in za peko večjega kruha (iz 700 g moke) uporabljam prirejen osnovni recept za kruh, ki ga lahko najdeš tudi v bazi. Na 434 ml vode (ne se smejat, prosim, preračunala sem iz 300 ml vode na 500 g moke) - kak ml gor ali dol, dam 3 žlice olja, 2 mali merici soli in 2 mali merici sladkorja, v vodo nato dam 700 g moke v poljubnih kombinacijah (samo belo, pol bele pol polnozrnate, ajdovo, itd...) in do 20 g svežega kvasa za hitro peko oz. prb. 12 g za normalno, polnozrnato peko. Kruh mi je do sedaj skoraj vedno uspel, razen v 2 primerih: 1. ko sem dala v vodo ovsene kosmiče in šele nato vodo, v tiste pol ure ogrevanja so kosmiči popili vso vodo in sem je med peko morala še veliko dodati (kaj bi šele bilo, če bi pekla ponoči), in 2., ko se pekla koruzni kruh iz zdroba, ki se nikakor ni hotel napiti vode, in je kruhomat cel čas mešal koruzno kašico s trdo koruzo. Ursa40, mislim, da bi ti po teh navodilih moralo uspeti! Lp, piščanec
21. sep 2007 14:05
cca 3dl vode, mleka, kefirja, jogusta, pinjenca ...
30 dag polbele moke (tip 850)
20 dag polnozrnate moke (pšenične ali pirine)
po želji različna semena
žlička soli
slaba 1/3 vrečke suhega kvasa
Sestavine daš v enakem vrstnem redu v kruhomat in pečeš na normal programu. Po potrebi lahko med mesenjem dodaš kako žlico vode, če je testo presuho, oziroma malo moke, če je pacasto.
Mogoče pa za prvič narediš kruh samo iz bele ali polbele moke, da bo sigurno ratal. Kasneje pa se prepustiš domišljiji.
Uporabiš lahko tudi samo polnozrnato moko, vendar bo potem kruh bolj zbit, je pa vseeno zelo dober.
Julija
21. sep 2007 18:21
Živijo, punce jaz sem dala peči kruh v moj nov kruhomat, sedaj mi ga mesi ,ampak mesi samo ena gnetilka .Dela samo ena na eni strani na drugi mi pa ne dela .Ali je to normalno ???? lp ursa40
22. sep 2007 5:55
Obe gnetilki se morajo vrtet. NikitaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Bučni pire iz rumene buče