18. sep 2007 7:58
Sočno hruškovo pecivo
Primerno za diabetike
700 g hrušk
sok in lupina pol limone
80 g orehov
150 g masla ali margarine
50 g umetnega sladila
ščepec soli
3 jajca
240 g moke
2 čž pecilnega praška
6 žlic mleka
50 g grenke diabetične čokolade
Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo pečke in jih takoj pokapljamo z limoninim sokom.
Orehe sesekljamo. Maslo, sladilo, sol in naribano limonino lupinico penasto umešamo. Posamično primešamo jajca. Izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom, mleko ter 50 g sesekljanih orehov.
Testo vlijemo v namaščen pekač (16x39cm). Po testu porazdelimo hruške in posujemo s preostankom sesekljanih orehov. Pečemo cca. 30 min pri 200 0C. Čokolado sesekljamo in jo damo v vrečko za zamrzovanje. Z vrečko vred jo damo v vodno kopel, da se čokolada stopi. Odrežemo rob vrečke in s čokolado okrasimo pecivo – nabrizgamo čokoladne črte.
en recept na hitro,
si me pa spomnila, da imam doma eno knjigo s takimi - dietnimi recepti, pa niti ne vem, če sem jo sploh prelistala. Upam, da se spomnim popoldne, pa pogledam katera knjiga je to,
Klavdija