7. sep 2007 10:57
Pri obeh hčerah sem od vsega začetka kupovala Cicibanove čevlje, včasih Super fitove, kasneje smo presedlali na Pami, ki so nekoliko bolj po modnem okusu šolark, pa še vseeno usnjeni vložki.
Mlajša hči je imela ploski podplat (ni bilo ravno za ortopeda, pač pa sva delali vaje sami), zato sem toliko bolj pazljivo izbirala čevlje (opetnik, anatomsko oblikovan podplat, v celoti usnjeni, dovolj visoki, da fiksirajo gleženj), katerih cena je le redko prišla pod 10.000 starih SITov. Ker ima starejša precej širši nart, mlajša pa izrazito ozko stopalo, skoraj ni bilo čevljev, ki bi jih lahko slednja ponosila za prvorojenko. Presenetilo pa me je, ko mi je pediatrinja pri sistematskem pregledu pri 5tih letih rekla, da je brez pomena kupovati Cicibanove in Super fitove čevlje, da te karakteristike, na katere sem bila tako pozorna, sploh niso pomembne, pač pa je najbolje kupiti mehek čevelj z ravnim podplatom, da se noga sama oblikuje???? Prav tako Cicibanove copate nadomestiti z navadnimi šolskimi ali pa še bolje ABS nogavicami...
Kljub temu sem vztrajno vse do 6-tih let kupovala izključno cicibanove copatke, čevlje prav tako anatomske, z izjemo tenisk in poletnih sandalov, ki so bili bolj za šminko, saj je najraje bosa.
Je pa res, da je da danes ponudba dobrih otroških čevljev precej večja kot pred 10-timi leti - Deichman, Stiefelkoenig, Alpina, celo Jello ima usnjeni, pravilno oblikovan čevelj in Pri Turbo shuhu smo kupili Super fit, je pa si treba vzeti čas in poskusit, kateri so dojenčici najustreznejši...
tabina