Včeraj sem prvič delala hobotnico v solati. Imela sem zamrznjeno in jo tako tudi dala kuhat. Ko je bila kuhana, sem z nje odstranila kožo (s seski na lovkah) in potem uporabila samo to - belo - meso in neko "vrečico" rožnate barve.. ne spoznam se ravno na anatomijo hobotnic, tako da ne vem točno kaj je to bilo, je pa bilo zraven, ker je bila hobotnica že očiščena.
Skratka - da jo je treba tako očistiti, odstraniti kožo in vsaj večje seske, sem prebrala tu, na kulinariki, mislim, da je pod nekim receptom to zapisala mamamia, če se ne motim.
Ampak danes pa gledam na crochef.net in vidim, da kuhar tam hobotnice sploh ni dal stran kože in seskov. Poleg tega sem tam videla tudi, da je pripravljal lignje, neočiščene znotraj in s kožo - na žaru. Šele ko so bili pečeni, jim je sploh odstranil t. i. kost. In to je bilo vse. Hmm... kaj je zdaj prav in kaj je užitno? Ker pri nas je kar v navadi, da lignje očistimo, ane.. pa hobotnice tudi...
LP in hvala za kakšen odgovor.
Scorpy