9. avg 2007 15:07
Pred več kot 20 leti so mi operirali prvi vraščeni noht. Drugi, tretji in četrti se skušata vraščati, vendar jih še obvladujem. Tudi s pomočjo pedikerja. Pedikura stame 16,8 €, plačala pred dnevi za celotno pedikuro, sama obravnava vraščenega nohta je cenejša.
Pred dvema letoma sem bila "model" v šoli za pedikuro. Cela učilnica se je zbrala pri mojih nogicah in si z zanimanjem ogledovala sledi operativnega posega, vraščanja in sanacije. Predavateljica je seveda potem odpredavala poglavje o vraščenih nohtih. Teorija s prakso.
Seveda svetujem obisk pedikerja, razkuževanje z oljem čajevca, zmešanim z vazelino ( Tea Tree Oil), glivice pa odpraviti s pomočjo zdravil, oljem čajevca. Predvsem pa razkužiti tudi obutev, s posebnim sprejem za razkuževanje obutve, izogibanju nošenja tujih copat.
Za učinovito obnovitev nohtov, ki se vraščajo tudi zato, ker so premehki ( kot pti moji mami ), uporabite tudi 2 žlici sveže zmlete prosene kaše,neolouščene, ki si jo zamešate v jogurt ali v vodo in pojeste. Dobro dene tudi lasem.
F r i n a