14. jun 2007 15:04
Tudi mi smo za našega, sedaj petletnika, pri tej starosti ugotovili hodo alergijo na kravje mleko. Čeprav se mi je takrat zdelo, da je konec sveta, pa sedaj ugotavljam, da to sploh ni takšna groza. V bistvu je to v našo družino prineslo veliko pozitivnih stvari, saj smo takrat šele dajansko začeli ukvarjati s tem kakšno hrano uživamo. Danes se zaradi tega prehranjujemo veliko bolj zdravo (jaz sem celo nehala jesti meso in se zaradi tega veliko boljše počutim), tako da jemo veliko sadja in zelenjave, hrano, ki je čim manj predelana in z čim manj aditivi. Mnoge raziskave se ukvarjajo s škodljivostjo mleka in jajc........... no, nekaj za v premislek.
Kar se pa same prehrane tiče, pa pri nas kot nadomestek mleka uporabljamo riževo, ovseno in sojino mleko, namesto skute sojin tofu, potem določene bio rastlinske namaze in rastlinsko mast namesto masla (saj mnoge margarine vsebujejo mlečne dodatke) razne sojine jogurte in smetano itd. Kar se jajc tiče nimam toliko izkušenj, vendar sem tudi že uporabljala jajčni nadomestek, ki se kupi v trgovinah z zdravo prehrano.
To je približno to. Na kakršnokoli dodatno vprašanje bom z veseljem odgovorila.
LP
katjushka