A je že kdo to počel??

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

tema odprta - 11. jun 2007 14:34 | ogledi: 3.319 | odgovori: 6

http://www.zdravduh.org/jetra.htmMed brskanjem po internetu, sem naletela na ta članek, pa me zanima a je kdo izmed vas že to izvajal:

rrr

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

11. jun 2007 14:59

Moja sodelavka je to počela. In preživela... Povedala je le, da so se ji z urinom izločale nekakšne kepice/grudice in da se je povsem dobro počutila po vsem skupaj. Kozmeja

sarlotka  

član od: 5.8.2005

sporočila: 64

12. jun 2007 12:44

Živjo! Moja mami je imela to dieto oz. kuro. Držala se je navodil. Ji je pomagala, saj se je bolje počutila po njej. Je bilo tako, da je bila en dan kar dosti na stranišču, vse je šlo ven v obliki tekočega blata, drugi dan pa se je prebava umirila. Ta dan je sice zadeva malce zoprna, ampak pomaga Lp, Loti

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jun 2007 14:13

Tko voli, nek" izvoli. Vsak ima pravico početi karkoli s svojim telesom. Ampak, a lahko še enkrat (in obljubim, da to pot zadnjič) vprašam tole: Pa hudiča zakaj? Pa zakaj stalno neke metode, pri katerih je treba piti slano vodo, ali pa si kupiti napravo za klistir oziroma nekaj kar bi utegnilo spominjati na metode iz vzhoda in tale njuejdž je pa ziher fajn...(v tekstu bi vsaj spelling od Ayur Vede lahko zadeli....)...pa zakaj stalno neke sekvence fizičnega mučenja samega sebe, ker to je pa kao dobro za zdravje? To pot se "čistijo" jetra z grenko soljo in vprašanje se glasi, a je to okej pa ali je kdo že poskusil. (konec koncev, čisti se začne pri glavi, ne nekje na sredi med želodcem in jetri z zadnjim izhodom na anusu). Wrong question. Pravo vprašanje bi bilo, kaj je dobro za jetra in prebavni trakt in telo vobče in kaj od tega upoštevam in kateri rok si bom postavil/a kot končni cilj, ko bom upošteval/a čim več zlatih pravil discipline? Hočem reči, disciplina pri prehrani skozi celo leto, gibanje na svežem zraku, sprehodi in pomiranje glave ob vodi in morju, sadje, zelenjava in vlaknine.... ta strahotno enostavna in razumljiva formula je mnogo, mnogo bolj učinkovita od grenke soli. Ampak, kot sem rekla, vsak ima pravico početi s svojim telesom kar hoče in skladno s tem lahko vsak izbira med celoletno disciplino ali pa kombinacijo prenažiranja skupaj z ocvrtim, mastnim, mokastim, čokoladnim, žganim - in da potem to kombinacijo svinjarij čisti z grenko soljo. Meni je preventiva boljša od kurative. Kdor pa kljub temu, da je v glavi počistil po dolgem in po čez in je tudi privzel dieto, pa ima še vedno težave z žlezami z notranjim izločanjem, takemu je pa popolnoma jasno, da bo z grenko soljo + vodo zgolj in samo enkrat malo dlje časa sedel na vecejki.... Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

12. jun 2007 15:14

Vendelina jr., veš da si prav hecna. Kaj ni lepše se usesti za mizo in uživati v hrani? Tebi se tole(prečiščevanje) zdi mučenje... zame bi bilo mučenje biti na dieti celo leto, sicer pa moram poudariti, da nisem še tega poskusila in verjetno tudi ne bom, pa ne zato da ne verjamem. Saj si tudi sama zelo lepo napisala naj vsak stori s svojim telesom kar mu paše. lp Anamarija

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

12. jun 2007 17:14

Kolikor vem, grenka sol deluje res le kot odvajalo - torej izčisti črevesje in ne jetra...

Sicer sem pa enkrat brala, da je nekdo analiziral tiste "kamenčke", ki se izločajo, in seveda nimajo nič skupnega z žolčem. Menda nastane nekaj iz olivnega olja, limoninega soka in mineralov - nekakšno milo torej.

Nasja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Nagradna igra

Rezultati prejšnje igre: Ali bi v trgovini kupili BIO mešanico za testo brez gnetenja za hitro pripravo domačega kruha ali pice?
Vsi odgovori so bili pravilni.

Računalnik je izžrebal naslednje nagrajence:
1 nagrada: Danica Panzi (2370 Ravne na Koroskem)
2 nagrada: Maja Bromde (8274 Leskovec pri Krškem)
3 nagrada: LJILJANA MASELJ (1000 LJUBLJANA)

O NAGRADAH »

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti