16. apr 2002 17:31
En nasvet, ki sicer nima prav dosti zveze s hrano, zapisan pa je v eni knjigi ob tem, kako ravnati, ko ima dojenček krče. Zadnja alineja nasvetov pravi:
- občasno naj si mlada starša priskrbita za uro ali dve (za čas, ko krči trajajo) varstvo za malčka, sama pa si vzameta čas za oddih in sprostitev
No, malo za šalo, malo pa zares.
Iz izkušenj, tudi svojih, vem, da sproščena mati, ki se ne obremenjuje preveč ne s sabo, ne s tem, s čim vse bi lahko potencialno škodila svojemu otroku, kaj bo pojedla in po čem se ji bodo še leto dni, kolikor seveda najmanj misli dojiti, cedile sline..., bo največ naredila za otroka, zase in za okolico. Sama sem jedla vse, kar mi je teknilo (mislim nisem pretiravala), tri ne prehude tedne popoldanskih krčev smo preživeli, dojila sem slabo leto in otrok danes, pri treh letih, poje vsako hrano, ki jo dobi na krožnik - najljubša hrana pri še ne letu in pol mu je bil paradižnik, in tudi danes je sploh solatar.
Srečno!
Aja, nekje sem prebrala, da lahko krče povzroča tudi pretirano materino uživanje mleka in mlečnih izdelkov.
Irena
Sporočilo je spremenil(a) piškotek dne 16. apr 2002 17:33:48