Polnjeni muffin - kruhki

Veri  Izvor: dežela moja kuhinja z ostanki za porabit
Polnjeni muffin - kruhki

Sestavine

Količina: za 12 muffinov

Kruh:

600 g moke (tip 850)

sol (3 žličke tokrat, ker je to slan prigrizek)

kvas (tokrat suhi, malo manj kot 1 vrečka; nisem imela svežega, lahko tudi sveži, seveda)

voda (po potrebi)

grobo mleta sol za posipanje

Nadev:

pol zimske jedilne buče (velike, oranžne z debelo lupino)

olje za marinado za bučo

začimbe za marinado za bučo: (koriander, poper, sol, čili, zelene začimbe...)

250 g skute

nariban sir (3/4 trikotnika (kosa) parmezana)

Začimbice: majaron, origano, timijan, žajbelj, poper in sol

suha salama, cca 10 cm, zrezana na koščke in popečena

Postopek

Moko, sol, kvas (če je svež, pa kvasni nastavek) zmešamo skupaj in dodamo vodo - ne vem točno koliko, ker sem jo kar iz pipe dolivala v skledo. Zamesimo, damo vzhajat, spet premesimo in razdelimo na 2 dela. Vsakega zvaljamo in zrežemo na 6 kosov (skupaj 12), če so koščki premajhni, še vsakega posebaj malo zvaljamo - pride precej na tanko - cca 3 mm. Na sredo damo nadev po želji in zavijemo kot cmoke. Naoljimo pekač za muffine, povaljamo vsak cmok v olju, napolnimo pekača in muffine potresemo z grobo soljo ter jih damo vzhajat. Pečemo jih pri 200 stopinjah cca. 20 minut.

Nadev je baziral na bučnem nadevu za raviole, dodala sem še na majhne koščke narezano in popečeno suho salamo. Osnovni nadev je malo bolj kompliciran: pol zimske buče (tiste oranžne) operemo, jo izdolbemo in zrežemo na rezine (jaz je nisem olupila, olupka pa se ni niti čutilo). Te pomažemo z mešanico olja in začimb (koriander, poper, sol, čili, zelene začimbe...) in damo peči v pečico. Ko so pečene, vse skupaj zmeljemo v multipraktiku in ohladimo. Temu dodamo 1/4 kg skute (250 g) in nariban sir - jaz sem dala narezanega in sicer kar precej - 3/4 trikotnika (zavitka v katerem prodajajo trdi parmezan v kosu) in seveda začimbice: majaron, origano, timijan, žajbelj, poper in sol. Vse skupaj zmešamo in dodamo še tiste popečene koščke suhe salame. Dobimo precej trdo zmes, ki je super za polniti, ker se ne razleze in jo lahko oblikujemo v kroglice, ki nimajo zraka vmes (beri: dobro:).


Opombe

Seveda je lahko nadev v bistvu karkoli - od koščka sira do mesne omake za špagete... Super za porabit raznovrstne ostanke od nadevov, omakic (samo vržite not malo naribanega sira, da bo bolj gosta), zelenjavnih in mesnih prilog:) Lahko pa paradižnik, bazilika in mocarela kot je na forumu predlagala d.

Fino za malico v službi, ker se nič ne umaže, ko nosiš in je nekaj konkretnega.

Bučo je dobro prej speči in zmleti, dokončate pa lahko nadev medtem, ko kruh prvič vzhaja.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

jasna1  

kuha že od: 24.9.2005

Št. objav: 1986

Objavljeno 17.11.2006 ob 8:51

Veri - nekaj me zanima. Do kakane višine lahko "nafilamo" model? Do polovice? Ker testo najbrž naraste? Rada bi naredila v nedeljo, zato upam, da boa vprašanje videla... Če pa katera druga ve, bom tudi vesela...

Veri  

kuha že od: 21.10.2004

Št. objav: 4272

Objavljeno 19.11.2006 ob 17:39

Jasna, oprosti, sem šele zdaj videla vpr. Modela v bistvu ne napolniš na klasičen način, da bi maso not nadevala z žlico ampak bolj podobno kot recimo delaš buhtle ali cmoke: najprej zvaljaš testo, pa ga razrežeš, daš ne sredo nadev in potem testo okoli stisneš in zapakiraš, da nadev ne more ven. POtem tudi ni problem, če mafini fejst narastejo, saj je okoli kruhova skorja. Na splošno pridejo približno tako velike kroglice kot marelični cmoki. In jih daš vsakega v svojo vdolbinico v pekaču za mafine.

carli  

kuha že od: 17.11.2006

Št. objav: 59

Objavljeno 20.11.2006 ob 16:47

Zelo vesel

Jaz sem jih v soboto naredila in so mi bili zelo všeč. Res da jih nisem napolnila z nadevom, kot je v receptu, ampak s sirom, šunko oz. tuno in olivami. Hitro, enostavno in dobro.

jade  

kuha že od: 11.11.2004

Št. objav: 6303

Objavljeno 19.11.2007 ob 7:34

Zelo vesel

Zelo so bili dobri. Polnila sem jih s šunko, sirom in skuto.

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 10.5.2008 ob 10:47

Pekla danes,polnila z mešanico ribanega sira in kečapa+origano.Drugače zelo zelo dobri samo razjezili so me tisti,ki so se "pokakali".

Uly  

kuha že od: 25.9.2003

Št. objav: 572

Objavljeno 18.5.2008 ob 21:24

Super so!

žabica21  

kuha že od: 23.5.2007

Št. objav: 261

Objavljeno 27.4.2011 ob 18:04

zakaj so mi počli? :(

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.